Повернення коштів за здану худобу вимагали позавчора під час акції протесту біля прохідної Вінницького м’ясокомбінату заготівельники і власники тварин.
— Спершу ми мали намір заблокувати вхід і в’їзд на територію підприємства, — каже один з учасників акції, — але потім вирішили обмежитися попереджувальними діями, бо ж через це потерпіли б ті, хто працює на комбінаті. Вони ж не винні, що з нами не розраховується начальство.

Співрозмовнику, за його словами, підприємство заборгувало уже 210 тисяч гривень. Він працює заготівельником. До участі в пікеті залучив здавачів худоби з різних районів області, в яких придбав тварин. Те саме зробили інші заготівельники. Загалом в акції протесту взяли участь приблизно півсотні людей. Один із фермерів розповів, що здав 37 голів худоби. Майже два місяці чекає, доки йому заплатять. «У мене стримується будівництво, — каже ще один учасник акції. — Фірма оголосила знижку на встановлення металопластикових вікон, планував заплатити за це грішми за здану худобу. Вже й акція закінчилася, а грошей так і не отримав».
— Як беруть худобу в сільгосппідприємствах, то платять одразу, —не приховував емоцій один із власників зданих тварин. — А нас вони не мають за людей, мовляв, дядько почекає.
Учасники акції повідомили, що після протесту тільки одній жінці виплатили трохи більше двох тисяч гривень. Ганні Поцілуєвій гроші були потрібні на організацію похорону. Директор комбінату відмовилася коментувати ситуацію, зіславшись на зайнятість на роботі. Керівник пообіцяла повернути заборговані суми до першого вересня ц. р.

Вінницька область.