Благодійна діяльність народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Олега Ляшка на Придесенні добре відома. Олег Валерійович піклується про пенсіонерів та одиноких громадян похилого віку, переймається проблемами дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, допомагає малозабезпеченим родинам.
У полі зору парламентарія й оздоровлення та відпочинок талановитих дітей. Завдяки йому першого серпня п’ятдесят юних прилучан та мешканців Прилуцького, Срібнянського, Варвинського, Талалаївського районів поїхали відпочивати на Чорне моря в табір «Примор’я», який розташований у селі Рибаківка Миколаївської області. Там оздоровлюватимуться діти з Придесення, які упродовж навчального року показали відмінні успіхи в навчанні, стали переможцями змагань, предметних олімпіад, творчих конкурсів, а також із багатодітних працьовитих родин. Упродовж чотирнадцяти днів дівчатка і хлопчики купатимуться, повноцінно харчуватимуться, оздоровлюватимуться і загартовуватимуться.
— Я вперше так далеко проводжаю сина, — ділиться враженнями Ольга Ковальова, мати 13-річного Сергійка з села Товкачівка Прилуцького району. — Переважно син оздоровлювався у наших місцевих таборах відпочинку. Тож коли нам запропонували цю путівку, його і моїй радості не було меж. Сергійко ніколи не відпочивав біля моря — я одинока мати з двома дітьми на руках і придбати путівку до моря у мене немає коштів. Спасибі Олегу Валерійовичу за подаровану сину можливість відпочити на всі сто відсотків.
— Я також у цьому році лише мріяв про море, — додає десятирічний прилучанин Руслан Пашко. — Уже й літо майже закінчується, а я ніде ще не був. Так склалося, що моя бабуся серйозно захворіла, і в батьків не залишилося грошей на мій відпочинок. Ця путівка для нашої родини, як подарунок з неба. Я неймовірно щасливий, що їду до моря. Сподіваюся гарно відпочити і набратися сил перед новим навчальним роком, адже я спортсмен, і мені потрібно бути у відповідній формі.
А через два дні до моря відправили ще сто дітей з Бахмацького та Корюківського округів.
Чернігівська область.