Уряд має негайно забезпечити рівновагу в банківському секторі. Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
За його словами, економіка країни відчуває відплив валюти, згортаються інвестиційні проекти, збільшуються зовнішні борги України. А відтак усе це відбивається на рівні життя людей.
Треба об’єктивно і чесно проаналізувати причини підриву довіри до національної валюти та вжити потрібних заходів для збереження рівноваги в банківському секторі країни, — наголосив Віктор Янукович.
Крім того, він висловив упевненість, що бажання українського народу відродити відносини з Росією та економіку нашої країни має бути в основі політики влади.
Даючи свою оцінку розвитку співпраці з Міжнародним валютним фондом, голова Партії регіонів зазначив: «Кредитні транші від МВФ, на жаль, йдуть тільки на латання дірок, а не на вирішення перспективних завдань розвитку країни».
Лідер опозиції висловив і свою точку зору стосовно реприватизації. Нині, на його переконання, власність — від ларка до потужних підприємств — забирають у своїх політичних опонентів, потім її перерозподіляють на користь своїх прихильників. Або перепродають. А так, заявив Віктор Янукович, не має бути.
Водночас нинішня влада, впевнений він, політизує церковні справи, намагається диктувати віруючим, в якому храмі молитися, — і цим підштовхує країну до розколу.
«Нам потрібні в державі спокій, мир і діалог. На такій основі треба будувати майбутнє нашої держави», — наголосив він.