Народний депутат від КПУ Євген Царьков побував  на Дніпропетровщині, повідомляє прес-служба партії.
Парламентарій і міський голова Дніпродзержинська Ярослав Корчевський обговорили проблеми екологічного забруднення, скорочення робочих місць на найбільших бюджетоутворюючих підприємствах, конфлікт між містом і областю за власність місцевої мережі водоканалу та багато що інше.
А з працівниками Дніпродзержинського цементного заводу Євген Царьков обмінялися думками про збереження підприємств регіону, проблеми зростання комунальних тарифів, недостатній соціальний захист, екологію. На зустрічі з місцевими жителями народний обранець висловив свою точку зору про проблеми пенсійного забезпечення і пояснив, що заклик до дітей війни звертатися в суд — не більш ніж пропаганда.
Говорячи про законотворчу діяльність фракції Компартії, Євген Царьков нагадав, що, незважаючи на всю складність обстоювання інтересів простих людей у нинішніх умовах — «мегафракції» майже ніколи не підтримують пропоновані комуністами законопроекти, за останню сесію КПУ вдалося вирішити низку питань. Одне з них — це законопроект Симоненка-Мартинюка про транспортний збір, у результаті прийняття якого завдяки наполегливості комуністів було припинено спробу влади перекласти проблеми бюджету на плечі громадян і запровадити непропорційний транспортний збір. Зокрема, власник «Волги» повинен був сплачувати 2,5 тисячі гривень на рік.
«Також ми виступаємо за скасування загального транспортного збору, бо якби ці гроші справді йшли на ремонт шляхів, усі наші дороги мали б покритися сімома сантиметрами асфальту... Всі бачать, що цього не відбувається, отже, гроші йдуть на нецільові витрати. Натомість ми пропонуємо ввести вартість ремонту доріг в акциз на бензин. Це буде приблизно по 0,12 копійок на літр. І це буде справедливо: що ти більше їздиш, то більше й платиш», — сказав Євген Царьков.