Народний депутат від Партії регіонів Юрій Бойко закликає Кабінет Міністрів оприлюднити докладну інформацію про витрату вже отриманих від МВФ кредитних коштів. А також плани з витрат третього траншу МВФ.

 

«Я вважаю, що український народ має всі підстави знати, як чинна влада витрачає кредити МВФ. У кінцевому рахунку погашення кредитів ляже на плечі наших громадян. Тому вони повинні точно знати, за що їм доведеться платити — за порятунок української економіки чи за безуспішні спроби утримати передвиборні рейтинги окремих політиків», — сказав Юрій Бойко, коментуючи рішення МВФ про надання Україні третього траншу кредиту «стенд бай».

«Уряд сьогодні заявляє, що дві третини останнього траншу спрямує на погашення зовнішніх боргів України. Водночас він веде переговори про реструктуризацію цих боргів, що дає фахівцям підстави стверджувати, що, зрештою, ці кошти розподілить Тимошенко в ручному режимі на власний розсуд», — констатував Юрій Бойко.

При цьому він наголошує, що непрозорості витрат коштів МВФ сприяє загальна непрозорість дій влади. «Статистика закрита, бюджети Пенсійного фонду закриті, інформація про рахунки Держказначейства закрита і так далі. По суті, вибудовуються схеми, якими весь державний бюджет України перетворюється на особистий гаманець одного окремо взятого кандидата в Президенти — діючого Прем’єр-міністра», — сказав Юрій Бойко.

У зв’язку з цим заступник голови Партії регіонів закликав уряд «зробити відкритою інформацію про поточний стан економіки України, у тому числі соціально-економічну статистику, дані про наповнення Пенсійного фонду тощо», повідомляє прес-служба Партії регіонів.