20 років тому, 2 серпня 1989 року, в Києві мжичило. Ця обставина і стала фатальною для 11 жертв трагедії на Майдані, який тоді йменувався площею Жовтневої революції. Люди ховалися від дощу у вузькому коридорі між парканами, яким можна було потрапити в обставлений риштуваннями Головпоштамт. 
О 16-й годині 20 хвилин центр Києва здригнувся від глухого удару: величезний козирок поштамту — його загальна вага була близько семисот тонн — рухнув униз.
Двох жертв обвалу вдалося врятувати, і в цьому була чимала заслуга десантників, котрі зібралися неподалік, щоб відзначити своє свято. Багато хто з них побував в Афганістані, і їм доводилося витягати людей з-під руїн. Разом з ними завали розбирали міліціонери, пожежники й навіть випадкові перехожі. У результаті тієї трагедії загинуло 11 осіб: двоє москвичів-молодят, один житель Нового Оскола, троє — з Южно-Сахалінська і п’ятеро киян. Обурена громадськість обговорювала хід розслідування. Ну, а влада, як звичайно, звалила всю провину на своїх попередників.
Подібні масштабні трагедії в Києві трапляються, на щастя, нечасто.
Фото з архіву УНІАН.