Кілька постанов щодо функціонування Державного реєстру виборців прийняла Центральна виборча комісія. Про це «Голос України» повідомили в прес-службі ЦВК.
З метою забезпечення конституційних прав громадян України комісія утворила робочу групу ЦВК з контролю за дотриманням вимог законодавства України щодо захисту конфіденційних персональних даних виборців під час виготовлення та надсилання виборцям іменних повідомлень про проведення первинного уточнення персональних даних Державного реєстру виборців. Очолює цю робочу групу заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна.

Крім того, комісія прийняла постанову про подання відомостей про виборців для щоквартального поновлення персональних даних Державного реєстру виборців. Цим документом встановлено, що відомості, передбачені статтею 22 Закону України «Про Державний реєстр виборців», мають бути надані до відповідного органу ведення Реєстру за червень, липень і серпень 2009 року до 5 вересня 2009 року за формами, встановленими Центрвиборчкомом.