Українка Ольга Харлан (на знімку) підтвердила звання найсильнішої шаблистки планети, здобувши золоту нагороду чемпіонату світу з фехтування-2014, який триває у столиці Татарстану Казані.

Без особливих проблем перемігши японку Мамі Ітон (15:9), кореянку Джісу Юній (15:10), Аззу Бесбес з Тунісу (15:7) і росіянку Софію Велику (15:9), наша Оля дісталася півфіналу, де на неї чекала ще одна господарка турніру — Катерина Дяченко.

Слід сказати, що саме цю спортсменку Ольга перемогла у фіналі торішнього чемпіонату світу в Будапешті й у фіналі першості Європи-2014 у Страсбурзі. Втім, на відміну від європейського протистояння, казанська перемога далася українці значно легше: жодного разу вона не дозволила опонентці захопити лідерство, і на хвилинну перерву суперниці йшли з рахунком 8:2 на користь Харлан. А підсумок цього поєдинку — 15:7.

У фіналі Ользі протистояла дворазова олімпійська чемпіонка американка Маріель Загуніс. Напевно, це був найцікавіший і найнапруженіший поєдинок дня, адже за силами і вмінням суперниці були фактично рівні. Протягом двобою лідер змінювався тричі. Однак серйозно за справу знаменита жителька Миколаєва взялася лише тоді, коли на табло загорівся рахунок 11:11. Нашій спортсменці вдалося остаточно заволодіти ініціативою і більше не поступатися нею. Підсумок фіналу — 15:12 на користь олімпійської і тепер уже дворазової чемпіонки світу чарівної Ольги Харлан.

В індивідуальних змаганнях шпажисток у Казані олімпійська чемпіонка Лондона Яна Шемякіна зі Львова здобула бронзову медаль.

Фото noc-ukr.org.