Проведення всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» до 20-річчя його заснування заплановано у Чернівцях з 16 до 29 вересня. Наразі найбільш проблемним залишається його фінансування. Про це на зустрічі з головою ОДА Володимиром Кулішем повідомив директор фестивалю Тарас Мельник.
За його словами, у рамках фестивалю, окрім конкурсних змагань, планується організувати літературно-музичні вечори, книжкові ярмарки, показ документальних і художніх фільмів, виставу вуличного театру, концерт фольклорних колективів, «круглий стіл», виставку народних ремесел, показ мод тощо.
Крім того, передбачається виступ зірок — переможців «Червоної рути» різних років з прямою телевізійною трансляцією.
«Цілком імовірно, що від якихось заходів доведеться відмовитися, — сказав Тарас Мельник. Водночас він наголосив, що «Червона рута-2009» має повторити успіх першого фестивалю 1989 року. Для України це на часі». Він запропонував у рамках «Червоної рути» організувати допоміжні заходи — фестиваль сиру, вина, буковинської випічки, а також пообіцяв дирекції фестивалю всебічне сприяння і взяв зобов’язання щодо залучення спонсорів.
Чернівці.