Сьогодні у Львові стартує новий футбольний сезон в Україні. Чемпіон країни і володар Кубка (відповідно донецький «Шахтар» і київське «Динамо») проведуть поєдинок за Суперкубок.
«Гірники» готувалися в Швейцарії до неділі. А в суботу вони виїжджали до прикордонного французького містечка Ансі, де провели завершальний контрольний поєдинок цього збору.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Олімпік» (Франція, Ліон). 1:4. Голи: Дентіньо, 83 — Фекір, 37, Ляказетт, 43 (п), Бензіа, 56, Данич, 88.
«Шахтар»: Каніболоцький, Срна (Кобін, 75), Кучер (Степаненко, 46), Ракицький (Кривцов, 65), Шевчук (Ісмаїлі, 46), Фред (Ордець, 46), Фернандо (Ілсіньо, 46), Коста (Гладкий, 80), Тайсон (Болбат, 72), Тейшейра (Дентіньо, 74), Феррейра (Адріано, 46).
У першому таймі французи зіграли цікавіше, широко атакуючи, використовуючи обидва фланги. І домоглися помітної матеріальної переваги. Спершу Фекір на швидкості пройшов по центру і влучив у дальній нижній кут воріт донеччан. А невдовзі Ляказетт реалізував пенальті.
Ситуація нагадувала ту, що сталася під час попереднього матчу «Шахтаря» — проти французького «Евіана». Тоді наша команда також пропустила двічі. Щоправда, одразу після перерви. Але виявила характер і надолужила згаяне, здобувши вольову перемогу — 3:2.
Але цього разу сценарій був зовсім інший. І розвивався він, на жаль, не на користь українського клубу. «Ліон» виявився «горішком» значно міцнішим, ніж «Евіан». Після відпочинку він не припинив гострих дій і забив ще два голи. Натомість донеччани, котрі багато помилялися і грали хаотично, відповіли лише одним точним ударом.
Після зустрічі «гірники» повернулися до Женеви, де переночували в готелі Moevenpіck, і в неділю вилетіли до Львова. Та, як повідомило французьке видання іnfosportplus.fr із посиланням на телеканал Canal+, кількох футболістів «Шахтаря» не виявилося на борті літака.
— Це правда: шість гравців команди не приїхали, — підтвердив президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов. — Це Тейшейра, Фред, Дентіньо, Коста, Феррейра та Ісмаїлі. Не виключаю, що вони повернуться до команди швидко. У них контракт, який футболісти зобов’язані виконувати. Якщо не повернуться, то, думаю, постраждають насамперед вони. У кожного є прописана сума відступних, а це десятки мільйонів євро. І якщо хтось захоче знизити цю суму на мільйон, то ухвалення відповідного рішення — наше право. Розпродажу не буде!