8 липня в «Голосі України» надруковано статтю «Журналіст «районки» захистив честь і гідність, але вибачень не почує», в якій йшлося про конфлікт між керівництвом Кривоозерського району та заступником головного редактора місцевої газети «Кривоозерщина» Станіславом Чиркою. Судова тяганина, що тривала протягом двох років, завершилася перемогою журналіста. Апеляційний суд Миколаївської області визнав, що висловлювання нахаб-чиновників на адресу С. Чирки є такими, що принижують його честь, гідність та ділову репутацію. Суд також підтвердив справедливими вимоги журналіста щодо відшкодування моральної шкоди та матеріальних збитків на його користь.
Виявилося, що історія провінціального журналіста не залишилася поза увагою громадськості. Після виходу нашої публікації Станіслав Чирка отримав листа від голови Національної спілки журналістів України Ігоря Лубченка. Цитуємо: «Із задоволенням прочитав у «Голосі України» статтю про те, як Ви мужньо і принципово відстояли свою честь і гідність, достойно завершили дворічний судовий марафон. На жаль, сьогодні в Україні журналісту доводиться пройти шістнадцять судових засідань, аби українська Феміда показала чиновникам Кривоозерської райдержадміністрації, хто вони є в нашому суспільстві... Я не розділяю захоплень деяких можновладців і їхніх симпатиків сьогоднішнім «процвітанням» свободи слова в Україні. Але якщо кожен принципово відстоюватиме стандарти нашої професії і свою людську гідність, ми скинемо нарешті чиновницькі пути, що заважають українській журналістиці рухатися вперед. Хочу повідомити, що рішенням секретаріату Національної спілки журналістів України за Вашу твердість і відданість професії Вас відзначено найвищою спілчанською нагородою — «Золотою медаллю української журналістики».
І ось нещодавно в приміщенні Національної спілки журналістів Станіславу Чирці вручено вищу нагороду української журналістики — золоту медаль. Як зазначив лауреат, звістка про нагороду була досить несподіваною. Втім, він дуже вдячний насамперед газеті «Голос України», яка ще два роки тому вперше розповіла про історію журналіста з Кривого Озера і вела цю тему до переможного завершення. «У цьому і виявляється журналістська солідарність, —заявив С. Чирка, — адже тільки разом і в повний голос ми зможемо подолати свавілля чиновників та затвердити свободу слова в Україні».
Миколаїв.