У Бурятії пропав професор Вінницького національного технічного університету Анатолій Новиков. Там 73-річний доктор технічних наук брав участь у третьому міжнародному семінарі на тему: «Плазмова емісійна електроніка». 
— Офіційного запрошення для участі в семінарі наш вчений не мав, — пояснили в університеті. — Він їздив за свій рахунок, але з погодження завідувача кафедри електроніки. Організатори семінару включили його в число гостей.
Учасників семінару поселили в готелі «Бурятія». Звідти вони вирушили на туристичну базу «Еханлук», де відбувався семінар. Учений з Вінниці жив у літньому кемпінгу ще з двома колегами — з Новосибірська і Єкатеринбурга. В один із вечорів вінничанин не повернувся на базу.
Донька професора Тетяна їздила до Бурятії на пошуки батька. Їй розповіли, що в той день його бачили на центральній вулиці села Еханлук. Ця вулиця веде до самісінького лісу. За словами пані Тетяни, пошуки батька тривали протягом семи днів. У них брали участь бійці Байкальського пошуково-рятувального загону МНС та водна міліція. Пошуковцям допомагали спеціально натреновані собаки. На жаль, їхні старання не дали бажаних результатів.