БЮТ ініціював громадські слухання і закликає кожного киянина висловити свою думку щодо підвищення тарифів. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі БЮТ.
Столиця належить киянам, а не адміністрації міста, і тільки кияни повинні вирішувати, якими мають бути тарифи на комунальні послуги, заявив народний депутат Анатолій Семинога .
«Я вважаю, що у зв’язку зі складною соціально-економічною ситуацією в Києві та поширенням світової фінансово-економічної кризи, яка завдала відчутного удару по соціальному становищу киян, необхідно вимагати збереження тарифів на житлово-комунальні послуги на рівні 2008 року. Сьогодні ми повинні насамперед думати про киян, а не про те, як за їх рахунок вирішувати проблеми міського бюджету», — зазначив парламентарій.
Нагадаємо, головою Київської міської державної адміністрації були ухвалені розпорядження про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги. Суттєве збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги для киян було зроблено з грубим порушенням чинного законодавства, переконані бютівці.
Через що уряд своїм розпорядженням від 17 липня призупинив дію розпоряджень голови КМДА і звернувся до Президента України з пропозицією скасувати документ.