«За новим законом про вибори Президента члени комісій будуть весь час проводити засідання, а на дільниці творитиметься хаос», — вважає народний депутат, лідер Європейської партії Микола Катеринчук. 
Для цього, за його словами, «достатньо подати до комісії кілька десятків скарг, які згідно з приписом нової редакції частини 4 статті 32 закону мають розглядатись невідкладно», — повідомляє прес-служба Європейської партії. У зв’язку з цим він нагадує, що дотепер під час голосування дільничні виборчі комісії не проводили засідань, а відповідні звернення до цих комісій, які могли надійти протягом дня, розглядались вже після закінчення голосування. Проте за ухваленими змінами комісії просто зобов’язані проводити засідання під час голосування та ухвалювати рішення. Причому здійснюватися це має із додержанням усіх необхідних вимог, які передбачені законом стосовно проведення засідань. «Отже, з одного боку, відкриваються доволі широкі можливості для зловживань щодо можливого незаконного включення до списків виборців у день голосування, а, з другого, може бути використана технологія блокування роботи дільничної виборчої комісії, коли, наприклад, внаслідок подання нічим необґрунтованих скарг комісія буде змушена відволікатись від забезпечення голосування», — зазначив М. Катеринчук та додав, що «навіть складно уявити, скільки виборців не зможуть проголосувати або скільки порушень можна буде легко організувати за час, коли увага членів дільничної виборчої комісії буде зосереджена на розгляді таких скарг».
Також народний депутат висловився стосовно перспектив ухвалення ще до президентських виборів Податкового кодексу.
«Для майбутнього кандидата у Президенти прийняття цього закону є неабияким піар-кроком, і навряд чи хтось із них відмовиться від такої безкоштовної реклами», — сказав він та водночас припустив, що в процесі роботи над цим документом він може зазнати суттєвих змін та навіть, можливо, втратить свою першочергову концепцію. Але навіть у цьому разі з ухваленням Податкового кодексу буде вирішено мільйон проблем підприємців.