Учора у Львові заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко передав учителям шкіл області 800 дисків. Аудіодиски — спільне видання фонду Миколи Томенка «Справедлива Україна» та Національної радіокомпанії. Добірку унікальних аудіозаписів відомих українських літераторів видано до свята Незалежності України. 

 

Сюди увійшли вибрані поетичні твори у виконанні авторів Максима Рильського «Троянди і виноград», Миколи Бажана «Нічні роздуми старого майстра», Володимира Сосюри «Коли потяг у даль загуркоче», Андрія Малишка «Вітчизно», Платона Воронька «Близька, замріяна, струнка», Олеся Гончара «Думи про Батьківщину», Миколи Вінграновського «Дві пори в тобі люблю» та інших.

«Хоча інтелектуальна еліта мене критикує, що я роблю маскультурні речі, треба, мовляв, академічніші, — зазначив Микола Томенко, — однак, академічні проекти не дійдуть до простої людини. Я своєю місією вважаю підтримку української масової культури». Крім того, політик сподівається, що ці диски з’являться в кожній школі. А загалом, на його переконання, проект стане успішним, коли вони з’являться в кожній українській родині.

Микола Томенко розповів і про інші програми фонду «Справедлива Україна», пов’язані з Асканією-Нови та Гоголем, і зізнався, що після виборів приступить до реалізації історичного проекту «Україна —спадкоємиця Київської Русі».

Під час прес-конференції заступник Голови Верховної Ради висловив надію, що прийнятий Верховною Радою законопроект про вибори Президента дасть можливість провести цивілізовані й чесні перегони і водночас здійснити «стратегічну дискусію про подальний розвиток України».

«Я маю надію, що на початку серпня в Україні розпочнуться стабілізаційні процеси і в економіці, і в політиці», — наголосив заступник глави парламенту.

 Львів.