«Уже з понеділка, 3 серпня, вкладники Родовід Банку матимуть можливість отримувати кошти зі своїх депозитів», — заявила під час учорашньої зустрічі з 15 тисячами вкладників цієї фінустанови Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко (на знімку). 
Вона наголосила, що вже до кінця дня на всі рахунки вкладників банку будуть нараховуватися відсотки, передбачені договорами, які не сплачувалися і не нараховувалися. Крім того, за її словами, з понеділка всі 226 банкоматів Родовід Банку будуть відкриті, і вкладники зможуть знімати з них гроші без обмежень. «Починаючи з понеділка, ви зможете через відділення Родовід Банку знімати гроші, тому що вони є в наявності», — запевнила Ю. Тимошенко вкладників. При цьому вона зазначила, що уряд вжив усіх заходів, щоб надалі банк був надійним, тож громадяни можуть без остраху залишати в ньому свої кошти. «Щоб продемонструвати, що цей банк надійний і в ньому можна зберігати гроші, ми переведемо рахунки Кабінету Міністрів з виплати зарплати усім чиновникам в Родовід Банк. Це ми зробимо в понеділок», — сказала вона. За словами Ю. Тимошенко, уряд вніс до статутного капіталу банку 2,8 мільярда гривень та домовився з НБУ про додаткове рефінансування банку в розмірі 1,8 мільярда гривень.
Стосовно перспектив вкладників інших банків, зокрема Укрпромбанку та «Надра», то вони поки що не до кінця зрозумілі. Щоправда, глава уряду пообіцяла, що наступного тижня вихід буде знайдено і для вкладників Укрпромбанку, і для банку «Надра». «В Укрпромбанку в нас поки немає можливості працювати, там поки приватні власники. Для того, щоб увійти туди, нам потрібно 9 мільярдів гривень, яких зараз в нас немає», — наголосила вона та пообіцяла зробити все, щоб усі вкладники Укрпромбанку були передані одному з державних банків. При цьому вона додала, що «банк «Надра» було пограбовано так само, як і Родовід Банк. Згадала Ю. Тимошенко і про Укргазбанк. «Якщо тут присутні вкладники Укргазбанку, то знайте, що це якраз той банк, який контролювала Партія регіонів, і рефінансування, яке їм було надано Нацбанком, вони перевели під 1 відсоток річних у свій маленький банк», — заявила прем’єр та запевнила, що «після президентських виборів усі будуть сидіти».