Як пише еміратська газета «Нейшнл», за зберігання простроченого йогурту шеф-кухар ресторану «Etoіles», що в найкращому готелі Абу-Дабі, був оштрафований на 92 тисячі дирхамів. Це приблизно 25 тисяч доларів. Контейнер з йогуртом, термін придатності якого закінчився місяць тому, виявили на ресторанній кухні під час її регулярної перевірки інспектори із столичного муніципалітету. Шеф-кухаря, британця за національністю, оштрафували на 70 тис. дирхамів (19,2 тис. доларів США) за те, що його підлеглі не знали положень закону емірату Абу-Дабі про зберігання харчових продуктів. Ще 20 тис. дирхамів (5,5 тис. доларів США) шеф-кухар виплатить за зберігання прострочених продуктів, а 2 тисячі дирхамів (548 доларів США) — як муніципальний штраф.
Адвокат шеф-кухаря подав апеляцію. Він просить правосуддя, якщо не зняти штраф повністю, то бодай зменшити його суму, зважаючи на той факт, що його підзахисний є не власником ресторану, а лише найманим працівником.
Діти отруїлися сиропом з парацетамолом
Влада Бангладеш установила причину загибелі 24 дітей, котрі вживали сироп з парацетамолом, повідомляє AFP.
24 дитини віком від одного до п’яти років померли на заході країни за останні півтора місяця. Всі вони вживали сироп з парацетамолом.
Як заявив міністр охорони здоров’я країни Рухул Хак, експерти провели аналіз якості сиропів, що містять парацетамол. У складі препарату, який виробляли на одному з бангладеських заводів, фахівці виявили токсичну речовину діетиленгліколь.
Підготувала Марина КРИВДА.