Про це повідомив учора на прес-конференції комерційний директор КП «Плесо» Володимир Остапенко. За його словами, така ситуація виникла через брак коштів. Адже фінансування з забезпечення основними матеріальними засобами та проведення заходів з облаштування та зміцнення матеріально-технічної бази зон відпочинку у 2008-му та 2009 роках не проводилось. «Ми робимо все, що можемо в межах фінансування. Грошей вистачає лише на зарплату. Нам потрібно приблизно 50 мільйонів на рік, а виділили 11 мільйонів», - заявив комерційний директор КП «Плесо».
В. Остапенко зазначив, що на пляжах відсутнє стабільне міське водопостачання та водовідведення, каналізовані громадські туалети, пристрої для миття ніг, душові кабіни. У зонах відпочинку «Венеція», «Дитяча», «Золота», «Веселка», «Вербна» не функціонують питні фонтанчики. Адже вони просто відключені від постійної водопровідної мережі. На балансі підприємства 30 громадських вбиралень, з яких функціонують лише 23 одиниці. Решта потребує капітального ремонту. Фінансування цих робіт не забезпечено. За рахунок інвесторів у зонах відпочинку встановлено 26 туалетних кабін. Усі заходи з благоустрою та забезпечення діяльності комунальне підприємство проводить за рахунок коштів, одержаних від господарської діяльності.
Трохи іншої думки заступник головного санітарного лікаря Києва Сергій Пастушенко. За його словами, цього року ситуація з пляжами у столиці просто катастрофічна. «Ми не видали жодному з них санітарного паспорта, оскільки на них грубо порушуються всі норми — води нема, скрізь сміття. Половину пляжів перекваліфікували на зони відпочинку. Вимоги до них мінімальні: пісок і вода без інфраструктури. Перевірка показала, що, купаючись у водоймах, де нема табличок «Купатися заборонено», люди все одно ризикують своїм здоров’ям», — зазначив пан Пастушенко.