Футбол. Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 29 липня. «Вентспілс» (Латвія) — БАТЕ (Білорусь, Борисов). 1:0. «Левадія» (Естонія) — «Дебрецен» (Угорщина). 0:1. «Апоель» (Кіпр) — «Партизан» (Сербія). 2:0. «Шериф» (Молдова) — «Славія» (Чехія). 0:0. «Слован» (Словаччина, Братислава) — «Олімпіакос» (Греція). 0:2. «Копенгаген» (Данія) — «Стабек» (Норвегія). 3:1. «Цюріх» (Швейцарія) — «Марибор» (Словенія) — 2:3. «Зальцбург» (Австрія) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 1:1. «Селтик» (Шотландія) — «Динамо» (Росія, Москва). 0:1. «Спортинг» (Португалія, Лісабон) — «Твенте» (Нідерланди). 0:0.
«Шахтар» (Україна) — «Тімішоара» (Румунія). 2:2. Голи: Букур, 20, 80, Гладкий, 61, Фернандіньйо, 86.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Іщенко (Чигринський, 46), Шевчук (Гладкий, 46), Гюбшман, Фернандіньйо, Вілліан, Ілсіньйо, Жадсон, Адріано (Агахова, 81). Тренер — Мірча Луческу.
«Тімішоара»: Пантилимон, Едер, Нібомбе, Чишовський, Артавазд Карамян, Арман Карамян, Алекса (Верстату, 71), Боурчану, Куртян, Букур (Йонеску, 90+3), Паркс (Магера, 26). Тренер — Іоан Сабеу.
Попереджено: Боурчану, 37, Арт. Карамяна, 39, Магеру, 74), Ілсіньйо, 75.
Арбітр — Едуардо Ітуральде Гонсалес (Іспанія).
Донецьк. РСК «Олімпійський». 18 000 глядачів. 20 градусів.
Давайте покладемо руку на серце і щиро зізнаємося, що чекали від «Шахтаря» іншого результату. Але найнеприємніше в усьому цьому не рахунок (попереду ще матч в Румунії, і там все можна буде виправити), а гра, котру продемонстрували володарі Кубка УЄФА.
Хоча асистент тренера «гірників» Олександр Спиридон настрій мав досить оптимістичний. Він вважає, що навіть після такого домашнього результату його команда залишається фаворитом. Про це він заявив на прес-конференції після матчу. Він гадає, що результат нелогічний, оскільки за перші 15 хвилин можна було вирішити долю зустрічі.
— Не можу дорікнути гравцям у плані самовіддачі. Однак не можна марнувати моментів, які створюються. Їх було багато, і ми могли виграти з розгромним рахунком. Ясна річ, буде складно на виїзді, але ми ще не втратили шанси пройти далі.
Тренер румунської команди Іоан Сабеу (до речі, колишній вихованець Мірчі Луческу) зазначив, що задоволений результатом, оскільки його команда слабша і тактично, і персонально. До того ж у «Шахтаря» значно більший бюджет. Сабеу погодився, що фаворитом протистояння залишається «Шахтар», і він побоюється, що його хлопці зазнаються після такого результату.