Уряд планує найближчим часом виділити 390 млн. грн. на закупівлю сільгосптехніки вітчизняного виробництва. Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила вчора на нараді з питань сільськогосподарського машинобудування.
За словами прем’єра, техніка надаватиметься на пільгових умовах. «Починаючи з серпня, ми можемо робити видатки через «Украгролізинг», і до кінця року майже 400 млн. грн. будуть спрямовані на закупівлю сільгосптехніки для передачі потім на пільгових умовах сільськогосподарським підприємствам», — сказала Ю. Тимошенко. За її словами, виділення коштів відбуватиметься в рамках урядової програми з переходу на сучасні технології обробітку землі, яка розрахована на 3—5 років. Фінансування програми планують закласти до держбюджету-2010.

***
А позавчора на прес-конференціїї Юлія Тимошенко категорично заперечила інформацію, нібито пряме відношення до обвалу гривні має викуп валюти НАК «Нафтогаз України», а також побоювання з боку Нацбанку виходити на міжбанківський ринок із тим, щоб НАК «Нафтогаз України» не обвалив остаточно ринок. Прем’єр наголосила, що пошук компанії з надання послуг для реструктуризації боргів «Нафтогазу» проходить відповідно до закону.
Ю. Тимошенко повідомила, що Україна веде переговори про залучення кредиту для закачування газу в українські газові сховища з Єврокомісією, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком, а також із «Газпромом». Однак поки що в жодному напрямі немає результату.
Коментуючи розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, Юлія Тимошенко висловила думку, що це щоразу відбувається під якісь політичні події: «Мені здається, силові структури, які 9 років займалися бездіяльністю, роблять ті справи, які стосуються розслідування справи Г. Гонгадзе, на жаль, щоразу під якісь політичні події. Це мене не влаштовує», — заявила прем’єр. Вона також висловила сподівання, що Олексій Пукач назве замовників убивства Г. Гонгадзе.