За ініціативи та підтримки лідера фракції комуністів у Верховній Раді Петра Симоненка було призупинено оптимізацію шкіл у Бердичівському районі Житомирської області. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба КПУ. Лідер комуністів приїхав до Бердичева і зробив усе можливе, щоб навчальні заклади, які необгрунтовано було вирішено знищити, продовжували функціонувати.

 

«Кожна дитина, незалежно від соціального походження, місця проживання та статків її батьків, має право на щасливе дитинство, — сказав П. Симоненко. — Діти, які відвідують навчальний заклад у рідному селі, мають почуватися такими ж, як і однолітки в місті. Наразі матеріальних та законодавчих проблем, які стосуються захисту дітей та їхніх сімей, що проживають у сільській місцевості, дуже багато. З приходом до влади «помаранчевої» команди вони набули ще більшої гостроти. Держава з таким керманичем, як Ющенко, далеко не все може забезпечити, проте віднімати у дітей ще й право на навчання там, де вони проживають, — це вже повне невігластво. Але ж існують невмирущі цінності, гідні уваги та підтримки».

Комуністи вважають категорично неприйнятною ситуацію, що склалась у селах Закутенці, Гальчин, Журлинці та Мартинівка. Вони повністю поділяють думку жителів територіальних громад, які стурбовані нездоровим ажіотажем, що знову здійнявся довколо цих навчальних закладів, які потрапили під приціл діючої влади. «В небуття нехай відходять гральні заклади, а школи, дитячі садки повинні працювати за будь-яких обставин», — переконаний лідер комуністів.

Напередодні нового навчального року питання оптимізації шкіл знову постало в Бердичівському районі. Нещодавно до фракції КПУ в Бердичівській районній раді з колективним листом звернулися батьківські комітети та територіальні громади сумнозвісних вищезгаданих навчальних закладів, які потрапили під приціл «помаранчевої» команди. П. Симоненко зустрівся з партійними соратниками, які приїхали до нього з Бердичева, і пообіцяв поставити на особистий контроль неприємну ситуацію, що склалася навколо шкіл. «Унеможливлення руйнації освіти є нагальною проблемою сьогодення», — наголосив лідер Компартії України.