Футбол. Нещодавно у виставковому матчі «Ліверпуля» проти збірної Сінгапуру Андрій Воронін відкрив рахунок. І його команда здобула надпереконливу перемогу — 5:0. Прихильники берлінської «Герти» з сумом згадують, що керівники клубу не знайшли коштів, щоб викупити трансфер нападника збірної України. Воронін приніс чимало користі берлінцям завдяки своїй високій результативності.
Утім, Андрій — не єдина втрата «Герти». У літнє міжсезоння вона втратила ще двох ключових виконавців — Йосипа Шимунича і Марка Пантелича. Залишили клуб Андре Ліма, Марко Бабич, Соф’єн Шагед. Завершив кар’єру Крістіан Фідлер. Втрати, як бачите, чималі. І, зрозуміло, конче потрібне поповнення для посилення складу на новий сезон. До речі, чемпіонат у бундеслізі почнеться вже 8 серпня. «Стара дама» того дня у Берліні на «Олімпіаштадіоні» прийматиме «Ганновер».
А ще у столичного клубу попереду боротьба в раунді плей-оф Ліги Європи УЄФА. Тому до сфери інтересів берлінців потрапили кілька цікавих виконавців, зокрема 19-річний атакуючий півоборонець французького «Марселя» Андре Айю. Юний талант минулого сезону провів в оренді в клубі «Лор’ян». Цими днями тренерський штаб «Герти» вирішував, чи є резон підписувати контракт із молодим представником Гани.
Підписано дворічний контракт з 32-річним польським форвардом, колишнім гравцем «Леха» і «Відзєва» Артуром Віхняреком, котрий 17 разів вдягав футболку збірної Польщі і забив чотири м’ячі. Це вже другий його контакт із «Гертою». 2003 року він перейшов до неї з «Армінії». Але забив лише чотири м’ячі у 44 матчах і повернувся до Білефельда. Тепер послуги досвідченого поляка необхідні ще й як.
А берлінські вболівальники добрим словом продовжують згадувати веселого, корисного, забивного свого улюбленця Вороніна і сподіваються на диво. Можливо, українець колись таки повернеться до їхньої улюбленої команди. Не тепер, то хай згодом.
Зіновій ГОРОДЕЦЬКИЙ (для «Голосу України» з Берліна).