Футбол. Як повідомили «Голосу України» у прес-службі Прем’єр-ліги, новим генеральним директором організації призначено Олександра Єфремова, котрий свого часу працював у ФК «Карпати» (Львів). Олександр Андрійович розповів про своє бачення нинішньої ситуації в українському футболі та про перші кроки на новій посаді.
— Як виник варіант із вашим працевлаштуванням у Прем’єр-лізі?
— Мені зателефонував президент Прем’єр-ліги Віталій Данилов, який сказав, що має для мене пропозицію. Під час нашої зустрічі Віталій Богданович детально розповів про функціонування Прем’єр-ліги та про завдання, які поставили перед нею засновники. Виявилося, що наші погляди на український футбол та його розвиток збігаються. Після цього Віталій Богданович поцікавився, чи не хотів би я долучитися до його команди. Відверто кажучи, це була неочікувана пропозиція. Однак я практично не вагався і майже одразу погодився. Дуже вдячний панові Данилову, що довірив таку відповідальну посаду саме мені.
— Що входитиме у коло ваших обов’язків і чим безпосередньо займатиметеся на цій посаді?
— Якщо коротко, то я забезпечуватиму контроль за виконанням рішень Загальних зборів і розпоряджень президента Прем’єр-ліги. Звісно, професіональний футбол має свою специфіку, однак особливих незвичних обов’язків я не матиму. Своїм першочерговим завданням я бачу налагодження ще тісніших зв’язків із клубами. Якщо вони всі не виступатимуть єдиним фронтом, Прем’єр-ліга не зможе перетворити свій потенціал на максимум зиску для своїх учасників.
— Як збираєтеся втілювати задумане?
— Насамперед скористаюся власним досвідом. Я вже багато років і у професіональному футболі, і на різних керівних посадах. Тому прекрасно розуміюся на всіх організаційних процесах і, будьте певні, докладу максимальних зусиль для виконання поставлених переді мною завдань.