Мертвих птахів виявили на території навколо травматологічного відділення Вінницької міської лікарні №2. Про це співробітники закладу повідомили в міське управління ветеринарної медицини, куди відправили тіла на дослідження.
— Ми побачили їх приблизно тиждень тому, — каже хірург Іван Желіба. — Я чергував того дня. Вийшов подихати свіжим повітрям. Дивлюся, лежать в одному місці, другому... На таку картину не можна було не звернути увагу. Особливо вразило, що деякі птахи лежали парами, та ще й одного виду.
Медики стверджують, що приблизно таку само картину вони бачили торік. Було це також в літній час.
— Можливо, птахи гинуть від спеки, — припускають у міському управлінні ветеринарної медицини. — Такі явища відомі в природі.
— Хіба територія міськлікарні №2 є найбільш спекотним місцем? — резонно запитують у Вінницькій обласній станції юних натуралістів. Там схильні до версії отруєння. «Птахи могли натрапити на отруту проти пацюків...».
Від чого загинули пернаті й чому це повторюється на території лікарняного закладу другий рік поспіль — відповідь на ці запитання хочуть знати не тільки природолюби. Тільки-но дізнаємося висновки фахівців, повідомимо читачів про причини загибелі птахів.