З початку року на півострові відпочило 2359,2 тис. людей, що на 12,6 відсотка менше, ніж за аналогічний період торік, повідомили в Мінкурортів і туризму автономії. 
Зокрема, в кримських оздоровницях організовано відпочили 463,8 тисячі приїжджих. Це на 21 відсоток менше, ніж на цю дату торік. За інформацією Мінкурортів, нині на півострові працює 560 санаторно-курортних закладів, коефіцієнт заповнюваності яких становить близько 87 відсотків.
Для одних вода чиста, для інших — ні
У Ялті відпочивальники кількох санаторіїв поскаржилися в МНС на стічні води, що потрапляють із очисних споруд поблизу санаторіїв «Москва» та «Сімеїз». 
Раніше Міністерство охорони здоров’я України заявило, що на початку цього тижня на трьох кримських пляжах було заборонено купання через кишкову паличку. Один пляж знаходиться в Миколаївці, два — у Гурзуфі. На це в Кримській СЕС відповіли, що нині на півострові працює 316 пляжів, серед яких немає жодного, закритого через відхилення в стандартах морської води.
Щодня у море відносить матраци з необачними
Завдяки ялтинським прикордонникам лише за два дні врятовано п’ять жінок, яких віднесло у відкрите море. 
Трьох ялтинок на надувному матраці командир катерів морської охорони Фороської групи базування катерів врятував уже далеко від берега. А ввечері, під час обстеження цієї ж морської ділянки, в районі мису Чехова за кілометр від берега, екіпаж помітив двох жінок, що кликали на допомогу. Врятованими виявилися киянки.