Через добу після трагедії в Харкові від опіків померла мати і її півторарічна дитина. В 39-літньої жінки було вражено 95% шкіри, у малюка — 80%. Винуватцем трагедії вважають батька, який через ревнощі облив бензином і підпалив дружину й чотирьох дітей. У чоловіка лише сильно обгоріли руки. Інші діти перебувають у вкрай важкому стані.
Жителі села Старий Мерчик навіть через добу не можуть оговтатися від цієї історії. Олександр Комарицький, у якого родина орендувала будинок, першим кинувся на допомогу.
— До смерті не забуду цю страшну картину! Влетів Вова, квартирант, зі словами «Сашко, горимо!». Але я не повірив, бо він п’яний був. А потім як глянув: хата палає, як смолоскип. І люди, обійняті вогнем, вибираються з неї хто як може. Жах...
Олександр вважає, що причиною трагедії були банальні ревнощі: «У Людмили звідкись узявся мобільний телефон. Вона з ним усе ховалася й комусь дзвонила. Володька це помічав не раз, шаленів». Сестра Людмили Вікторія каже, що глава родини постійно пив і дебоширив. Інші селяни розповідають, що трапилося, як про фільм жахів. Справді, важко повірити в те, що чоловік поливав бензином з каністри вже сплячих дітей: дівчат 19-ти, 16-ти й 12-ти років і півторарічного хлопчика. Двоє молодших були його рідними дітьми.