У ході виборів Президента будуть активно використовуватися такі способи фальсифікації, як внесення «мертвих душ» до реєстру виборців і прихована пропаганда через ЗМІ. Про це на прес-конференції заявив народний депутат від КПУ Євген Царьков.
Він зазначив, що через затягування термінів складання списків виборців реєстр може поповнитися великою кількістю «мертвих душ».
«Ми досі не отримали копії реєстру і не можемо перевірити його якість, — сказав Євген Царьков. — Крім того, фактично немає інструмента для вилучення «мертвих душ» зі списку. Це може зробити тільки ЦВК за заявою громадян. На місцях це неможливо».
На думку Євгена Царькова, позначиться на виборчій кампанії і те, що вибори призначено на січень — через морози партії менше проводитимуть вуличних акцій, а зосередяться на агітації через «свої» ЗМІ.
Парламентарій, як повідомляє прес-служба КПУ, також відзначив, що ті з політичних сил, у яких є можливість впливу на рекламний ринок, розміщатимуть максимум агітації на бігбордах, тоді як іншим це буде недоступно.