Центральна виборча комісія перейшла практично в щоденний режим засідань. Це, як повідомили «Голосу України» в прес-службі ЦВК, пов’язано з доволі стислими термінами, відведеними для уточнення персональних даних виборців в автоматизованій інформаційно-телекомунікаційній системі «Державний реєстр виборців» (до 15 вересня 2009 року). 
А також з великою кількістю звернень районних державних адміністрацій та міських рад з усіх регіонів країни щодо надання доручень відповідним органам ведення Реєстру про зміну виборчих адрес громадян, які мають право голосу.
На засіданні, яке відбулося позавчора, було розглянуто 54 звернення низки районних державних адміністрацій і міських рад із семи регіонів щодо доручення органу ведення Державного реєстру виборців за попередньою виборчою адресою виборця внести до Державного реєстру виборців відповідні зміни стосовно нової виборчої адреси. Комісія прийняла п’ять відповідних постанов.
* * *
Центральна виборча комісія затвердила видатки на проведення наступних президентських виборів у розмірі 1 мільярд 744 мільйони 330 тисяч гривень. За постанову про визначення ЦВК обсягу видатків для включення до бюджетного запиту за програмою «Проведення виборів Президента в Україні» до проекту державного бюджету на 2010 рік проголосували всі 10 присутніх членів Центрвиборчкому.
За словами заступника голови ЦВК Андрія Магери, видатки на проведення президентських виборів на 2010 рік становлять 1 мільярд 532 мільйони гривень, а загальний обсяг видатків на 2009—2010 роки, за підрахунками ЦВК, має становити 1 мільярд 744 мільйони 330 тисяч гривень. «Демократія дешевою не буває», — наголосив Андрій Магера, зауваживши, що колосальні витрати — це кошти, які мають бути спрямовані на оплату праці членів окружних і дільничних виборчих комісій.
Заступник голови ЦВК нагадав, що відповідно до чинного закону про вибори Президента кожен із кандидатів у Президенти має безумовне право на включення двох своїх представників до складу територіальних і дільничних виборчих комісій. Відтак, зважаючи на кількість кандидатів у Президенти на минулих виборах, в одній територіальній виборчій комісії може працювати більш як 60 представників.