Третій транш кредиту МВФ у розмірі 3,3 млрд. дол., виділений Україні, надійде до державного бюджету до кінця тижня. Про це заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на вчорашньому засіданні уряду. Кредитні кошти, за її словами, дозволять зміцнити фінансову ситуацію в країні.
«Спостерігаючи за поступовим оздоровленням економіки, нам буде легше проходити всі кроки з наповнення бюджету, із забезпечення соціальних видатків з бюджету», — зауважила Юлія Тимошенко. «Я хочу сказати, що це, по суті справи, найефективніші й найдешевші гроші у світі, оскільки річна ставка по них становить близько чотирьох відсотків», — підкреслила глава уряду.
Окрім того, Юлія Тимошенко переконана, що виділення коштів МВФ свідчить про виконання антикризової програми уряду, розробленої разом з фахівцями МВФ.
Учора уряд ухвалив постанову «Про затвердження плану заходів зі створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2009—2015 роки».
«Це, по суті, програма втілення в життя ідеї безбар’єрної України», — наголосила Юлія Тимошенко. При цьому вона закликала громадські організації із захисту прав інвалідів до співпраці з урядом для вирішення нагальних проблем людей з обмеженими можливостями.
Відповідно до постанови уряду, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади, а також місцеві органи самоврядування мають у двомісячний термін розробити і затвердити відповідні регіональні й галузеві плани заходів.
Зокрема, плановано впродовж 2009 року внести зміни до Правил дорожнього руху для задоволення потреб інвалідів, а також поетапного переходу на обслуговування населення транспортними засобами, пристосованими для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.