Біля дверей соціальних служб столиці шикуються довгі черги киян — за довідками для адресної безготівкової допомоги на оплату житлово-комунальних послуг. Передбачається, що до кінця місяця кількість їх сягне позначки 100 тисяч. А до 1 вересня довідки потрібні будуть уже півмільйону киян.
Бензин під контролем
На заправках Києва з наступного року спеціальні служби контролюватимуть якість бензину і дизпалива. Вони також перевірятимуть дозволи на їх продаж. У КМДА обговорюється можливість створення єдиного реєстру автозаправок.
Дедалі зростають
З 1 серпня вартість знищення сміття на заводі «Енергія» підвищиться — з 100,56 грн. до 127,56 грн. за тонну. Платять за нього зазвичай ЖЕКи. Батьки міста запевняють, що до нового року це не позначиться на гаманцях киян: у нові ціни за ЖКП, що їх нині намагаються скасувати, збільшення вартості послуг «Енергії» не увійшло. А от через підвищення, що настане після оголошеного Кабміном зростання вартості газу, ціни вже восени відчутно полізуть угору — і на воду, і на опалення.
Франко в Римі
КМДА пропонує мерії Рима установити пам’ятник українському поету Іванові Франку. Таку пропозицію одержали депутати міської ради столиці Італії під час свого візиту в Київ. Пам’ятник тут буде доречний, оскільки поет якийсь час жив у Римі і працював над перекладом творів Данте Аліг’єрі.
Щоб краще рахувати
Енергетики вирішили встановити у квартирах киян замість старих індукційних лічильників більш сучасні, що дозволить скоротити втрату електроенергії і вести більш точні її підрахунки. Загалом у столиці — понад 1 млн. електролічильників, і 300 тис. з них — застарілі. Торік установлено 71 тис. нових таких приладів.
Суд прийшов
Київський апеляційний суд засудив до тривалих термінів ув’язнення (від 10 до 15 років позбавлення волі) п’ятьох членів бандитського угруповання, що скоїли вбивства в 1993—1994 рр. у столиці. Серед них — два колишні працівники міліції і підбурювач до скоєння вбивств. Як повідомляє Генеральна прокуратура України, позиція державних обвинувачів щодо вини та міри покарання підсудних відповідає вироку суду.