У Криму хворим з наслідками травм хребта і спинного мозку було передано більш як 200 тис. грн. Благодійна акція, організатором і керівником якої стала народний депутат від Компартії Вікторія Дем’янчук (на знімку), охопила Сакський центральний військовий клінічний санаторій МО України імені М. І. Пирогова і Євпаторійський спеціалізований клінічний санаторій «Орленок».
Санаторії, як повідомили «Голосу України» у прес-службі КПУ, одержали інвалідні візки, реабілітаційні крісла, ортопедичні вертикалізатори, крісла-підйомники, сповивальні столики, багатофункціональні ліжка з електроприводом, спеціалізовані сидіння для ванн, переносні туалети і навіть іграшки для дитячих кімнат.
— Це шведське обладнання є необхідною і невід’ємною частиною реабілітації дітей-інвалідів та дорослих. На жаль, число хворих-спинальників із кожним роком збільшується. Саки формально вважається містом інвалідів. Я була вражена величезною кількістю «колясочників» (людей, що пересуваються на інвалідному візку). Для цієї категорії громадян тут створені свої особливі умови. Сюди з усього світу, але в основному, звичайно, з України і Росії, їдуть спинальники для лікування, а хтось і залишається на постійне проживання, бо у Саках усі дороги пристосовані для їзди на колясках, і люди можуть жити практично повноцінним життям, — відзначила народний депутат.
До речі, унікальні і єдині (!) у світі санаторії для інвалідів- «колясочників» були створені ще у благополучні радянські часи.
Акція, пообіцяла Вікторія Дем’янчук, не одноразова і не спеціальний політичний проект, а веління серця. «Ми докладемо всіх зусиль, щоб такі заходи стали постійними не тільки для Криму, а й для інших регіонів країни. Турбота про дітей, інвалідів, літніх, простих трудівників залишається основним пріоритетом діяльності Компартії України», — наголосила народний депутат.