Група народних депутатів України з фракції «УДАР» у Верховній Раді підготувала проект закону про соціально-економічний захист громадян — фізичних осіб, і підприємців — на сході України, де відбувається Антитерористична операція.
— Сьогодні вкрай важливо надати всебічну допомогу мешканцям Донбасу та запровадити низку законодавчих норм на час дії АТО, до закінчення особливого стану, для людей, які зареєстровані на територіях, де проводиться операція, — зауважив лідер фракції «УДАР» Віталій Ковальчук.
Зокрема, в законопроекті пропонується звільнити фізичних осіб від пені за послуги житлово-комунального господарства та за банківськими кредитами. А матеріальну допомогу, яка перераховується постраждалим, пораненим і сім’ям загиблих, пропонується не оподатковувати. Окрім того, у законопроекті передбачається звільнити підприємства мікро- та малого бізнесу, які зареєстровані в населених пунктах на територіях дії АТО, від усіх податків та соціального внеску на період проведення Антитерористичної операції, незалежно від того, евакуювались вони чи ні.
— Вкрай важливо також підтримати представників малого бізнесу, які зазнали серйозних втрат від дій терористів, — наголосив Віталій Ковальчук.
За словами лідера фракції, наступного пленарного тижня «УДАР» наполягатиме, щоб парламент розглянув цей законопроект невідкладно та ухвалив його в короткі терміни.