Так Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович (на знімку) прокоментував прес-службі Партії регіонів інформацію про те, що глава держави планує накласти вето на закон про вибори Президента.
«Те, що такий крок з боку Президента буде неодмінно зроблено, було очевидно ще до того, як цей закон зареєстрували в парламенті. Ані Президент, ані його секретаріат не знайшли жодного аргументу по суті тих норм, які виписані в законі. Саме тому Віктор Ющенко і його оточення створили довкола змін до закону, ухвалених парламентом, негативний ажіотаж, характеризуючи ці зміни як такі, що створюють проблеми», — сказав він. О. Лавринович наголосив, що такі дії Президента — це практично копія тих політтехнологій, що застосовувалися під час президентських виборів 2004 року. «У старий спосіб чинний Президент намагається реалізувати єдино прийнятну для нього ситуацію: або обирають його, або того наступника, на якого він разом із своїми друзями вкаже. В розумінні Президента, лише такі вибори є «справедливими». Такий підхід до чергових президентських виборів з боку Віктора Ющенко та його оточення був цілком очевидний і прогнозований», — зазначив перший заступник глави парламенту, та додав, що «гарант Конституції, добре розуміючи недосконалість чинного закону про вибори Президента, прагне зберегти норми старого закону з тим, щоб повторити сценарій 2004 року і досягти необхідного для себе результату, а саме, — повторного обрання на посаду». Також О. Лавринович вважає, що якщо цей сценарій не спрацює, то Президент намагатиметься зробити так, щоб вибори у встановлений термін не відбулися взагалі, продовжуючи тим самим своє перебування при владі, наскільки це можливо.
Водночас він висловив переконання, що подібні задуми Віктору Ющенку вдадуться лише теоретично. «Партія регіонів, як і більшість кандидатів — учасників виборчої президентської кампанії, виступають за те, щоб правила проведення виборів були прозорими і чесними, щоб всі кандидати мали рівні можливості, і «змагалися» програми кандидатів, а не технології», — наголосив він.