Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 2-й тур.
24 липня. «Чорноморець» — «Арсенал». 1:3. 4 000 глядачів. Арбітр — Шандор (Львів). Голи: Васкес, 40 — Воробей, 11, Грицай, 39, Хомин, 52.
25 липня. «Динамо» — «Таврія». 6:0. 8 300 глядачів. Арбітр — Грисьо (Львів). Голи: Гусєв, 10, 33, Мілевський, 17, Корреа, 47, Ярмоленко, 62, Гільєрме, 90.
«Іллічівець» — «Шахтар». 0:2. 8 500 глядачів. Арбітр — Даньковський (Київ). Голи: Адріано, 7, 30.
«Дніпро» — «Металіст». 2:0. 15 200 глядачів. Арбітр — Можаровський (Львів). Голи: Калиниченко, 51, Селезньов, 57.
26 липня. «Закарпаття» — «Ворскла». 1:3. 7 300 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи:  Шендрик, 68 — Маркоскі, 16, 51, Деспотовскі, 36.
«Металург» Зп — «Кривбас». 2:1. 4 000 глядачів. Арбітр — Лісенчук (Київ). Голи: Тейку, 66, Каськов, 72 — Штурко, 27.
«Оболонь» — «Зоря». 3:0. 3 800 глядачів. Арбітр —Покидько (Полтава). Голи: Лозинський, 53, Куценко, 59 (п), Варанков, 79.
«Карпати» — «Металург» Д. 2:2. 6 000 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Голи: Федецький, 5, Худоб’як, 60 — Годін, 8, Мхітарян, 61.
«Динамо», «Шахтар» — по 6 очок, «Арсенал», «Дніпро», «Карпати» — по 4, «Ворскла», «Оболонь», «Металіст», «Металург» Зп, «Іллічівець», «Таврія» — по 3, «Металург» Д — 2, «Зоря» — 1, «Закарпаття», «Кривбас», «Чорноморець» — 0.
Форвард збірної України Євген Селезньов офіційно став футболістом «Дніпра». Минулої п’ятниці екс-гравець донецького «Шахтаря» підписав з дніпропетровським клубом трирічний контракт. А вже наступного дня його дебют у новому колективі виявився напрочуд вдалим. Він ознаменувався забитим м’ячем новачка у дуже гострому і напруженому поєдинку рівних суперників.
А от харків’яни напередодні цієї принципової зустрічі зазнали відчутної втрати. 27-річний оборонець «Металіста» Северин Ганчарчик поїхав на медобстеження до Польщі. Зі здоров’ям у нього все гаразд. Річ у тім, що Северин вирішив залишити Україну і повернутися до Польщі. А конкретніше — до клубу «Лех» із Познані.
Знову високою результативністю порадував чемпіон країни. У двох зустрічах динамівці забили одинадцять (!) м’ячів і не пропустили жодного (!).
— «Динамо» напрчуд успішно і результативно розпочало новий чемпіонат країни (5:0 і 6:0). Це ваша команда така сильна чи суперники слабкі? — запитали після поєдинку з «Таврією» наставника киян Валерія Газзаєва.
— Важко відповісти на це питання. Хоча варто віддати належне нашому колективу, який відзначився такою результативністю. Натомість поважаємо кожного суперника. А в матчах, про які запитуєте, мабуть, ще й вдало реалізували свої моменти. Я новачок в українському чемпіонаті, тому мені, справді, поки що складно давати категоричні оцінки. А ще — прагну звертати увагу на дії своїх футболістів, оскільки нам потрібно готуватися до Ліги чемпіонів, де зовсім інший рівень. З урахуванням цього ми й ведемо свою підготовку, пробуємо різні тактичні варіанти і поєднання в ланках та лініях. На сьогодні для мене це найголовніше.
— То можна вважати, що склад, котрий ви використовуєте, вкомплектований до Ліги чемпіонів?
— На це запитання дуже добре відповів Сергій Кравченко. У нас справді суперконкуренція. Потихеньку повертаються до гри травмовані. Дуже шкода, що сьогодні зазнав ушкодження Ель Каддурі. Наскільки воно серйозне, дізнаємося пізніше. На початку наступного тижня в загальній групі займатимуться Юссуф і Богуш. А до кінця місяця має повернутися Алмейда. Окрім цього, в останніх числах серпня чекаємо на повернення Кравця, Діакате та інших. Виключення становить лише Михалик. Тому й недивно, що в такій команді та з такими завданнями, як у «Динамо» конкуренція за місце в стартовому складі досить серйозна.
З подій другого туру варто відзначити переконливу перемогу «Оболоні» над «Зорею». Хочеться побажати дебютантам бути зібраними і постійно підтримувати бойовий дух.
На знімку: Євген Селезньов (праворуч) і Джонатан Майдана у боротьбі за м’яч.
Фото з сайту ФК «Дніпро».