Кампанія з виборів Президента України може стати «найгучнішим європейським скандалом». Таку думку висловив народний депутат від Блоку Литвина Сергій Гриневецький  одеським журналістам, повідомляє прес-служба Народної партії.
Парламентарій констатував, що в Україні практично кожна виборча кампанія останніх років проходила за зміненим законодавством. «Люди не встигають напрацьовувати «кредитну історію», не встигають накопичувати досвід, «шліфувати чистоту» виборчого процесу», — зазначив народний депутат.
Свої негативні прогнози стосовно ходу виборчої кампанії політик пов’язує і з датою майбутніх президентських виборів (голосування призначене на 
17 січня 2010 року). «Ніколи не проводили вибори взимку. Зазвичай вони проходять або восени, або навесні», — нагадав С. Гриневецький. «Що таке проводити вибори в січні? 24 грудня починається католицьке Різдво, далі — новорічні свята, різдвяні, старий Новий рік, Водохреще... І ось у ці водохресні морози проходитиме голосування. Важко собі уявити організацію роботи з виборцями, організацію роботи виборчих комісій — причому, знов-таки за новим законодавством (а ми ж ще не знаємо, як воно буде прийнято). Боюся, що за таких умов народ не висловиться... Люди просто залишаться вдома і дивитимуться шоу по телевізору», — резюмував народний депутат.