На нещодавньому відкритому засіданні суду Віталій Файнгольд, син депутата Сімферопольської міськради й одного із заможніших бізнесменів Криму, визнав себе винним у ДТП. Як повідомляв «Голос України», в ніч на 16 вересня торік автомобіль «Бентлі», за кермом якого був Віталій, зіштовхнувся з мотоциклом, керованим 25-літньою Анною Мішуткіною. У результаті зіткнення дівчина загинула на місці, Файнгольда госпіталізували зі струсом мозку. Резонансна ДТП, попри прогнози, що впливовий батько намагатиметься «спустити діло на гальмах», була доведена до суду.

Зі звинувачувального висновку стало відомо, що Віталій їхав по проїжджій частині зі швидкістю 170 кілометрів на годину. Мотоцикл Мішуткіної їхав назустріч, перетинаючи смугу руху. Після зіткнення мотоцикл відкинуло на проїжджу частину, авто Файнгольда по ходу руху зіштовхнулося ще з двома легковиками й зупинилося. Мотоциклістка отримала численні пошкодження й померла на місці.

Віталія звинувачують у «порушенні правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особою, що керувала транспортним засобом, якщо вони послужили причиною смерті постраждалого». За що йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що спершу Файнгольд визнав свою провину частково. Та після погляду на свого адвоката виправився: «Ні, повністю». Однак за позовом батька загиблої про виплату 500 тисяч гривень як відшкодування морального збитку, Віталій висловив згоду заплатити тільки 50 тисяч. Батько Мішуткіної відзначив, що гроші потрібні, щоб вилікувати дружину-інваліда, яка після пережитого майже нездатна ходити, та забезпечити пристойне життя онуки, якій у серпні виповниться шість років.

На запитання адвоката, чи намагався звинувачуваний вибачитися, потерпілий відповів, що вибачень йому й дружині ніхто не висловив, а троє невідомих принесли за день до похорон 15 тисяч гривень. На ці гроші Аню й поховали.

Суддя постановив відкласти слухання справи й оголосив засідання закритим. Адвокат потерпілої сторони після суду заявив, що ходом справи поки що задоволений, але легкої перемоги не чекає. Захисник Файнгольда від коментарів відмовився. Не визначене й покарання, якого вимагають для Файнгольда-молодшого. Наступне судове засідання призначено на 26 серпня.

 

Крим.