Народний депутат Тарас Чорновіл (на знімку) звернувся до Генерального прокурора з проханням «обов’язково допитати» затриманого генерала МВС Олексія Пукача у справі загибелі В’ячеслава Чорновола. Про це парламентарій повідомив учора в інтерв’ю «Голосу України». Нагадаємо, за офіційною версією десять років тому, 25 березня, лідер НРУ загинув у результаті «випадкової ДТП» — у КамАЗ врізався автомобіль «Тойота», в якому їхав відомий політик.
«У цій справі екс-начальник головного управління карного розшуку департаменту зовнішнього спостереження МВС є безпосереднім фігурантом — про це всі чомусь мовчать», — зазначив парламентарій. Він переконаний: на «справі Гії Гонгадзе» деякі політики хочуть зробити великий піар, а «справа В’ячеслава Чорновола» сьогодні дуже невигідна.
«Свого часу рухівська слідча група встановила причетність Пукача до загибелі мого батька, — нагадав народний обранець. — І, наскільки мені відомо, Пукач організовував за ним стеження в Кіровограді й керував операцією 25 березня. За деякими даними (вони на сьогодні не підтверджені), машина Пукача супроводжувала батькову постійно, майже до місця загибелі», — повідомив Тарас Чорновіл. Він переконаний, що Пукач керував й іншими подібними операціями — скажімо, з усунення невигідних тодішній владі бізнесменів.
Народний депутат наголосив, що у «справі Гонгадзе» вже є серйозні зрушення, але істини ми можемо не дізнатися. «Думаю, на Пукача спишуть найменшу провину, решту — на тих, кого вже немає на цьому світі: Кравченка, Фере, Гончарова і на деяких діючих політиків», — не виключає Т. Чорновіл.
Загалом, на його переконання, оцінювати те, що відбувається в політиці, «за принципами політології» — неможливо. «Нас чекає ірраціональна президентська виборча кампанія з різкими змінами позицій основних гравців, особливо представника Партії регіонів. Це буде кампанія в юридичному хаосі, дуже брудна. Але жорстких фальсифікацій в ній не буде. Вона пройде без активного втручання закордону», — спрогнозував Т. Чорновіл.