Депутата Інкерманської міськради підвели можливості, що їх надавала йому посада — секретар постійної комісії з регулювання земельних відносин. Співробітникам Севастопольського УБОЗ стало відомо, що він систематично одержує хабарі за позитивне вирішення питань про виділення земельних ділянок. 
Проведена перевірка «висвітила» злочинну схему: порядок проходження документів у міськраді депутат організував так, що всі бажаючі одержати ділянку обійти «столоначальника» не могли. Надати допомогу він не відмовлявся. Навпаки — пропонував процес прискорити.
Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Севастополі полковник міліції Микола Свєточев, його підлеглі задокументували злочинну діяльність депутата. Коли до секретаря комісії звернувся севастополець і від імені п’ятнадцяти однодумців попросив розглянути питання про виділення колективу півтора гектарів землі для будівництва індивідуальних будинків, чиновник назвав «таксу» — тисяча американських доларів за «сотку». Першу частину суми — п’ятдесят тисяч — належало віддати перед тим, як питання винесуть на розгляд сесії. Співробітники УБОЗ затримали депутата під час одержання першого «траншу».
Міська прокуратура порушила кримінальну справу стосовно депутата, якому загрожує позбавлення волі терміном до 12 років.
Оперативники УБОЗу і прокурорські працівники з’ясовують, чи всі епізоди конфлікту із законом затриманого їм відомі та чи не причетні до протиправної діяльності колеги-депутати.
За останній місяць це другий у місті випадок арешту депутата за «земельний» хабар. Раніше «Голос України» писав про затримання заступника голови постійної комісії з питань земельних, водних відносин і містобудування Севастопольської міськради за одержання хабара розміром у 55 тисяч доларів.