Державна програма з підтримки розвитку туристичної галузі в Україні працюватиме. І це буде джерело для наповнення місцевих бюджетів, підняття рівня економіки, створення нових робочих місць. 
Таке переконання висловив лідер Партії регіонів Віктор Янукович (на знімку) на брифінгу на Закарпатті. А поки що, за його словами, не виконується жодна державна програма. Тому в цьому році треба розраховувати на власні сили, на сили підприємців та місцевої влади.
Коментуючи ініційований урядом проект закону «Про розвиток гірських територій», Віктор Янукович зазначив: «Ми негативно ставимося до цього закону, бо він передбачає зменшення пільг... Наприклад, цей закон не забезпечує призначення справедливих пенсій для мешканців гірських районів. Встановлені цим законом терміни щодо призначення пенсій для людей, які відпрацювали тривалий час в гірських районах, не створюють мотивації жити і працювати тут». Крім того, він переконаний, що Закарпаття — це перлина України, і «не використати природні можливості для розвитку туризму — це не по-господарськи».
Відповідаючи на запитання, в ефірі одного з мукачівських телеканалів, як повідомили «Голосу України» в прес-службі ПР, лідер регіоналів підкреслив, що головним пріоритетом для нього є і буде підвищення рівня життя людей. Крім того, всі мають бути рівними перед законом. А покращення добробуту наших громадян повинно бути виключно за рахунок зростання економіки. «Подолання кризи і зростання економіки створюватимуть умови успішної розбудови сильної держави, яку поважатимуть у світі. Бо, крім сили, ніхто нічого не визнає. А кошти від розвитку треба спрямувати в реальний сектор економіки, щоб країна й далі розвивалася. Це створить реальні можливості для поліпшення життя громадян, зокрема, шляхом підняття зарплат і пенсій», — наголосив В. Янукович.