Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримує проект закону України про ратифікацію протоколу про відповідальність і компенсацію за шкоду, заподіяну в результаті транскордонного перевезення небезпечних відходів та їх видалення.
На засіданні комітету зазначалося, що прийняття законопроекту зумовлене необхідністю створення в Україні, як стороні Базельської конвенції, режиму матеріальної відповідальності та належної й оперативної компенсації за збитки, спричинені в результаті транскордонного перевезення і видалення небезпечних відходів та інших відходів, включаючи їх незаконне переміщення.
Законопроектом (реєстр. 
номер 0134) пропонується розв’язати питання створення національних правових, нормативних та адміністративних засад для здійснення заходів щодо економічного регулювання міждержавних відносин, що виникають під час такого перевезення і видалення. Саме такі завдання й вирішує Протокол про відповідальність і компенсацію до Базельської конвенції, який після його прийняття Верховною Радою буде складовою частиною національного законодавства країни.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.