П’ятнадцять юнаків на власних мопедах та моторолерах разом з інспекторами ДАІ почали патрулювання вулиць у Вінниці. Завдання юних інспекторів — роз’яснювальна робота та виявлення порушників серед мотолюбителів. Ініціатива допомогти патрулювати вулиці належить керівнику клубу молодих мотоскутеристів 17-річному Олексію Кушніру.
— У літній період на вулицю виїжджає велика кількість мопедів, моторолерів, мотоциклів. І нерідко за кермом сидять неповнолітні, як правило, їздять без шоломів, не знають Правил дорожнього руху. Наш клуб допомагатиме ДАІ виявляти таких порушників, — каже Олексій Кушнір.
На час патрулювання юним інспекторам видали спеціальні посвідчення, щоб запобігти можливим конфліктам з порушниками. Крім того, кожного з них закріпили за конкретним інспектором ДАІ.
Інспектор профілактичної роботи ДАІ міста Вінниці Денис Злощинський сподівається, що після спільного патрулювання побільшає число тих скутеристів, які будуть дотримуватись правил поведінки на дорозі. До речі, за шість місяців нинішнього року у Вінниці сталося 25 дорожньо-транспортних пригод за участю власників моторолерів та мопедів, 17 людей отримали травми.