Футбол. Донецьк, Маріуполь (Україна). Фінальний турнір чемпіонату Європи серед юнаків (U-19). Перший тур. 21 липня.
Група А. Англія — Швейцарія. 1:1. Голи: Метток, 35 — Вютріг, 90+2.
Англія: Стіл, Метток, Гослінг, Вокер, Г. Гойт, Велбек (Таунсенд, 70), Рейнджер, Делфаунсо (Дрінквотер, 84), Ленсбері, Джеймс, Бріггс (Беннетт, 73). Тренер —Брайан Істік.
Швейцарія: Клаус, Ланг, Кох, Абраші, Шенбеглер (Мегмеді, 61), Мустафі, Унал (Паше, 76), Вютріг, Дапрела, Аффольтер, Лаломбонго (Вісс, 76). Тренер — Клод Ріф.
Україна — Словенія. 0:0.
Україна: Левченко, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Віценець, Коркішко, Петров, Карноза (Гармаш, 46), Каверін, Єременко (Шевчук, 83), Люлька (Бутко, 14). Тренер — Юрій Калитвинцев.
Словенія: Радан, Йович, Адам Вучкич, Міха Мевля (Фінк, 78), Рапник, Омерович, Гарес Вучкич, Мілец, Лазаревич (Спречо, 90+1), Крнчич, Димитров (Задникар, 69). Тренер — Мілош Костич.
Попереджено: Каверіна, 11, Йовича, 17, Коркішка, 43, Крнчича, 56, Гареса Вучкича, 62. Вилучено Йовича, 77 (два попередження).
Арбітр — Іржі Єх (Чехія).
Донецьк. РСК «Олімпійський». 12 800 глядачів. 28 градусів.
Група В. Туреччина — Іспанія. 1:2. Франція — Сербія. 1:1.
Либонь, надмірне хвилювання учасників призвело до того, що три матчі з чотирьох на старті чемпіонату завершилися нічиїми. Прикро, що не змогла виграти збірна України. Хоча і моменти в неї були, і фору вона отримала, коли словенці на 77-й хвилині залишилися вдесятьох.
Володіючи ініціативою впродовж зустрічі, українські футболісти, на жаль, надто невдало діяли у завершальних стадіях атак. Часом — досить примітивно, без вигадки, а похапцем і недбало. Однак ще раз висловлю припущення, що на гру нашої команди дуже вплинула своєрідна стартова лихоманка.
Наш суперник, попри відсутність у його лавах цілої групи основних виконавців, виявився командою організованою і добре вишколеною. І нічия з господарями, гадаю, явно на користь балканців.
— Я незадоволений грою підопічних, — сказав після зустрічі наставник нашої команди. — Ми грали вдома, за такої великої кількості людей на трибунах. Як можна за таких обставин бути задоволеним нічиєю?! Сподіваюся, що за два дні команда відновиться і з Англією зіграє краще. В усякому разі ми допоможемо нашим футболістам це зробити.
— Коли не секрет, що казав президент ФФУ Григорій Суркіс в роздягальні після матчу?
— Григорій Михайлович зазначив, що бажано було б перемогти. Але це перша зустріч, і нічого страшного не трапилося. Але й нічого гарного. Хлопці це розуміють. Тому зроблять висновки. І видадуть гру значно якіснішу.
Отже, наступний поєдинок на чемпіонаті Україна проведе завтра в Донецьку, на РСК «Олімпійський» (початок о 19.30) проти Англії.
На знімку: момент зустрічі Україна — Словенія.