У ході операції «Курорт», що її традиційно проводять севастопольські податківці, у нечистих на руку ділків вилучено фальсифікованого алкоголю на 480 тисяч гривень. Двоє кримчан «бодяжили» міцні напої, які становили небезпеку для здоров’я і навіть життя тих, хто міг їх ужити.

 

Розмах підпільного бізнесу приголомшив навіть співробітників податкової міліції, котрі звикли до всякого. Фальсифіковане вино сімферополець у двохсотлітрових бочках поставляв у Севастополь. Тут напій розливали в пляшки, потім на ринках і пляжах продавали довірливим відпочивальникам.

Для більшої успішності підприємства ділки давали фальсифікованим винам престижні назви: «Мускат чорний», «Сьоме небо», «Чорний полковник». Літр сурогату, що його видавали за заводський продукт, продавали по тридцять п’ять гривень. Сухі білі «Шардоне» і «Каберне» «на ура» йшли по двадцять гривень за літр.

Співробітники відділення бюро судмедекспертизи після дослідження «вин» вирок винесли чіткий: спиртомістка рідина кустарного виробництва з високою концентрацією ацетальдегідів, складних ефірів і вищих спиртів у складі сивушної олії.

Оперативно-слідча група під час обшуку в будинку, що належав одному з учасників оборудки, знайшла ні багато ні мало — півтори сотні різнокаліберних бочок об’ємом від п’ятнадцяти літрів до півтонни. У них зберігалося три тонни фальсифікату, вартість якого експерти оцінили в сто п’ятдесят тисяч гривень. Ще вісім тонн такої само рідини знайшли в компаньйона севастопольського «винороба».

Севастопольська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного виготовлення алкогольної продукції з недоброякісної сировини. А податкова міліція продовжує розслідування, щоб установити всіх, хто був причетний до незаконного алкогольного бізнесу.

 

Севастополь.