Протягом четвертої сесії шостого скликання (2 лютого — 17 липня 2009 року) Верховна Рада України розглянула більше питань, ніж за всі попередні сесії діючої каденції разом
За 44 дні пленарної роботи Верховної Ради України відбулося 62 пленарних засідання, в ході яких обговорено з прийняттям відповідних рішень 728 питань. За чотири попередні сесії діючої каденції, включаючи позачергову, аналогічний показник склав 665.
Усього за час роботи сесії прийнято рішення стосовно 694 законопроектів. 186 законів ухвалено в цілому, 128 — у першому читанні, 380 — повернуто на доопрацювання, відхилено та знято з розгляду.
До початку нового бюджетного року прийнято оновлену редакцію Бюджетного кодексу України та низку законів з питань подолання наслідків світової фінансово-економічної кризи.
Ухвалено 520 постанов з законодавчої процедури, установчих та контрольних повноважень парламенту, кадрових призначень, організаційних питань тощо.
Протягом сесії Верховна Рада України розглянула 431 законопроект, внесений народними депутатами України, 232 — Кабінетом Міністрів України, 31 — Президентом України.
За тематичною спрямованістю переважали питання галузевого розвитку (203 розглянутих законопроектів), економічної політики (189) та правової проблематики (111).
З-поміж ухвалених законів (станом на кінець сесії) підписано і набуло чинності 156. 111 з них — про внесення змін до чинного законодавства, 28 — про ратифікацію міжнародних договорів і угод. У новій або оновленій редакції введено в дію 17 законів.
Протягом сесії проведено сім парламентських слухань.
На кінець сесії на опрацюванні в комітетах Верховної Ради України перебувало 1360 законопроектів, у тому числі 143 — з дорученням про їх підготовку до другого або третього читання.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.