Ініціатива про співробітництво, з якою КПУ вийшла до лівих партій, дуже перспективна. Таку думку під час інтернет-конференції висловив лідер комуністів Петро Симоненко.
Комуністи вже провели перший тур переговорів з лідерами лівих партій — Олександром Морозом, Іваном Чижем, Володимиром Марченком, Станіславом Ніколаєнком. «Ми запропонували таку схему співробітництва: єдність лівих сил з єдиним кандидатом у президенти, формування загальних списків по виборах у місцеві ради і створення єдиної програми перед виборами до парламенту. Цей шлях найоптимальніший і, я думаю, ліві сили зможуть створити союз», — заявив Петро Симоненко.
З кожною виборчою кампанією, вважає він, шанси Компартії збільшити своє представництво в парламенті стають дедалі вищі. «Підготовка до виборчої кампанії дає замовлення на соціальну проблематику. Ми проводимо кампанію, відстоюючи винятково права громадян, на відміну від олігархічних кланів, що використовують у своїх кампаніях політичний популізм. Наші обіцянки реальні, і їх виконання задовольнить інтереси 46-мільйонного народу», — наголосив Петро Симоненко.
«Пропоную таке: в разі обрання всі депутати повинні залишатися на тій самій роботі, що й були раніше, і там одержувати зарплату. А в парламент приїжджати на два тижні у відрядження, і тоді пропонувати законопроекти. За цей час депутат може спілкуватися з трудовими колективами, із владою. Тоді парламент перестане перетворюватися на клуб олігархів», — заявив Петро Симоненко.
Нині, упевнений лідер комуністів, Україну не можна вважати вільною країною: «Право на працю і свободу вибору не вирішені». «Офіційно в нас мільйон безробітних, не кажучи вже про тих, хто виїхав у Росію та Європу. Якщо говорити про свободу слова, то ця свобода — тільки для обраних», — зазначив він.