Таку думку під час прес-конференції у Рівному висловив голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції та лідер Народного руху Борис Тарасюк. 
Він, зокрема, наголосив, що однозначно вважає «недоцільними дочасні парламентські вибори, до того ж вони малоймовірні, оскільки вже перейдена та часова межа, коли Верховна Рада могла б бути розпущена».
На переконання політика, сьогодні Україні потрібен працюючий парламент, так само, як і дієві уряд та Президент. «Бажано, щоб ці інститути влади працювали в унісон. Але, на жаль, цього ми не бачимо. Все це позначається на добробуті населення, яке негативно оцінює роботу найвищого законодавчого органу», — підкреслив народний депутат.
Крім того, він нагадав, що нині наша держава перебуває під тиском фінансово-економічної кризи, подолання якої вимагає дієвого, ефективного парламенту. «Звичайно, складно передбачити долю Верховної Ради після президентських виборів. Але думаю, що не в інтересах нового Президента, хто б ним не був обраний, розпускати парламент. Бо той спектр політичних сил, який зараз домінує в політикумі, не зможе досягти на позачергових парламентських виборах кращого результату, аніж є сьогодні», — підсумував народний депутат.