Лідер «Фронту змін» народний депутат Арсеній Яценюк вважає, що візит віце-президента США Джозефа Байдена до України є підтвердженням партнерських україно-американських відносин.
Коментуючи журналістам підсумки cвоєї зустрічі з Дж. Байденом, А. Яценюк повідомив, що під час неї в основному йшлося про економічні питання та про реформи, які проводяться в США з метою подолання фінансової кризи, а також про те, що повинна зробити Україна для стабілізації своєї економіки. Натомість тема чергових президентських виборів, за словами А. Яценюка, під час зустрічі не порушувалася. «Ми не вели розмову про те, хто буде Президентом. У США це визначають американці, в Росії — росіяни, а в Україні українці визначатимуть, хто стане Президентом», — наголосив лідер «Фронту змін».
Також А. Яценюк повідомив, що під час зустрічі з віце-президентом США він заявив про необхідність нового порядку денного українсько-російських відносин. «Оскільки в американців перезавантаження американо-російських взаємовідносин, то нам потрібен новий порядок денний україно-російських відносин. Я коротко висловив своє бачення цього порядку денного», — сказав народний депутат. У зв’язку з цим А Яценюк зауважив, що візит віце-президента США не можна розцінювати як випадковість, оскільки, за його словами, віце-президенти, так само, як і президенти, не роблять випадкових візитів.