Лідер Партії регіонів Віктор ЯнуковиЧ також зустрівся з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. На зустрічі, як повідомив журналістам В. Янукович, обговорювалися сучасний стан нашої економіки, розвиток відносин з МВФ, проблеми розвитку демократії і, звичайно, майбутніх президентських виборів в Україні.

У розмові з Джозефом Байденом лідер опозиції наголосив на тому, що він як голова найбільшої української політичної партії зацікавлений в тому, щоб вибори були чесними і прозорими й у присутності американських спостерігачів в Україні під час президентських перегонів. На його думку, це сприятиме тому, що кожен з кандидатів дійсно матиме рівні умови.
В. Янукович та Д. Байден також обговорили тему енергетичної безпеки України. За словами лідера регіоналів, наша країна будуватиме прозорі стосунки з усіма своїми стратегічними партнерами — як з Росією, так і з Європейським Союзом. «Україна як держава-транзитер зацікавлена в тому, щоб наша газотранспортна система працювала ефективно і була модернізована вже найближчим часом. Але для цього потрібні інвестиції як з боку ЄС, так і Росії. Вони можуть бути партнерами України в цьому питанні».
Віктор Янукович наголосив, що створення міжнародного консорціуму є на сьогодні актуальним. «Але умови треба відпрацьовувати так, щоб це було вигідно всім», — наголосив він.
Віце-президент США Джозеф Байден, як повідомили «Голосу України» у прес-службі Партії регіонів, цікавився і позицією Віктора Януковича стосовно можливості знаходження компромісу між політичними силами України. «Сильні політики, сильні люди завжди шукають компроміс і знаходять його», — зауважив лідер регіоналів.