вимагали кілька сотень підприємців Сімферополя під стінами уряду автономії. В іншому разі власники легальних торговельних точок і продавці місцевих ринків обіцяють припинити платити оренду та ринковий збір. Конкуренти-нелегали, а також підвищення ставок обов’язкового внеску в ПФУ банкрутить тих, хто працює за спрощеною схемою оподаткування. До того ж в інших містах України ринкові збори значно менші, ніж на півострові.

Учасники акції зустрілися з головою Держкомітету з питань регуляторної політики й підприємництва Олександрою Кужель, яка того дня відвідала Сімферополь. «Спробуємо зменшити орендну плату й зробимо її фіксованою для риночників, за рахунок пониження цієї суми ви зможете робити внески в Пенсійний фонд», — втішила вона.
Розібратися пообіцяв і голова Ради міністрів автономії Віктор Плакіда. На нараді в уряді автономії вирішено створити спеціальну комісію, яка протягом місяця вивчатиме скарги орендарів торговельних площ і встановить нові тарифи. У цей час підприємців не штрафуватимуть за несплату внесків до ПФ. Антимонопольному комітету рекомендовано перевірити діяльність усіх ринків споживспілки на півострові.
 
Крим.
 
На знімку: акція протесту під стінами кримського уряду.