Такий прогноз зробив на вчорашній прес-конференції політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов. Щоправда, додав він, у ході переформатування влади «країна може стати дибки». Крім того, політолог не виключив відставку уряду між двома турами президентських виборів і проведення дострокових парламентських перегонів до Верховної Ради після президентських.
На думку В. Карасьова, четвірка «фаворитів» президентських виборів така: Віктор Янукович, Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк та Віктор Ющенко. У разі перемоги будь-кого з кандидатів з’являється інтрига трансформації влади, оскільки вибори Президента — тільки «пролог до нового серйозного переформатування у країні», упевнений політолог.
Вадим Карасьов також вважає, що переможець спробує змінити конфігурацію парламентської більшості «під себе», створити реальну більшість, а після цього — й новий уряд на базі цієї більшості.
«Якщо не вдасться так переформатувати Верховну Раду, тоді, мабуть, будуть дострокові парламентські вибори», — спрогнозував він.